Positief signaal voor Koopmeiners: 'Voelde fijn, gaf me een goed gevoel'

Positief signaal voor Koopmeiners: 'Voelde fijn, gaf me een goed gevoel'

29-06-2019 09:14 Laatste update: 09:21
28

Teun Koopmeiners werd tijdens een oefenwedstrijd van AZ weer op het middenveld gezet, daar waar hij vorig seizoen door John van den Brom werd gebruikt als centrale verdediger. Koopmeiners speelt liever op het middenveld, zo gaf hij al meerdere keren aan.

Tegen het Belgische Eendracht-Aalst speelde Koopmeiners centraal op het middenveld. "Ik heb daar met de trainer (Arne Slot, red.) een gesprek over gehad, al ga ik daar niet alles over naar buiten brengen. Er zijn een aantal dingen uitgekomen en ik ben nu heel erg blij dat ik op het middenveld mocht spelen en daar minuten mocht maken. Dat voelde heel fijn en gaf me een goed gevoel", zegt de AZ'er tegen AZ Fanpage.

De paniek slaat bij Koopmeiners niet toe wanneer hij weer centraal achterin wordt gezet. "Het zal vast wel een keertje voorkomen dat ik centraal achterin terecht kom, net als vorig jaar. Dan zal iedereen wel weer roepen: oh hij wordt weer centraal achterin neergezet."

Koopmeiners denkt niet dat hij voor één positie zal worden gebruikt. "De afgelopen trainingen en in de wedstrijd stond ik op het middenveld. Dus ja, voor mijn gevoel zal het voor het grootste gedeelte op het middenveld zijn, maar ik zou op beide posities van grote waarde kunnen zijn voor het team."