'Niet het gevoel dat Leipzig met het vertrek van Bruma een supertalent laat gaan'

'Niet het gevoel dat Leipzig met het vertrek van Bruma een supertalent laat gaan'

Gepubliceerd: zaterdag 29 juni 2019 om 10:12za 29-06-2019 om 10:12

PSV heeft Bruma vrijdagmiddag uitgebreid gepresenteerd als nieuwe aanwinst in Eindhoven, maar in Leipzig vinden ze het prima dat de Portugese vleugelaanvaller vertrokken is. Dat stelt Anton Zirk, RB Leipzig-volger voor de Leipziger Volkszeitung in gesprek met de NOS.

De Eindhovenaren legden twaalf miljoen euro neer voor Bruma, die daarmee de op één na duurste aankoop in de clubhistorie werd. Alleen Mateja Kezman kostte PSV meer. "Bruma heeft in zijn twee jaar bij Leipzig nooit het verschil kunnen maken", zegt Zirk tegenover de NOS. "Terwijl dat op zijn positie wel werd verwacht. Ik heb niet het gevoel dat Leipzig een supertalent laat gaan."

Na een trainerswissel raakte Bruma zijn basisplek kwijt in Oost-Duitsland. "Onder het aanvallende voetbal van Ralph Hasenhüttl kwam Bruma best goed uit de verf, maar diens vervanger Ralf Rangnick speelde veel defensiever. Rangnick vond dat Bruma het meeverdedigen niet goed beheerste. Daardoor belandde de aanvaller op de bank."

De Leipzig-watcher van de lokale krant houdt wel een slag om de arm. Volgens hem heeft de Portugese vleugelflitser het wel in zich om indruk te maken in de Eredivisie. "Ik sta er overigens niet gek van te kijken als hij bij PSV toch ineens de pannen van het dak gaat spelen. Bruma is technisch vaardig, sterk aan de bal en heel snel. Die jongen heeft echt wel wat."

Poll

Wordt Bruma een succes bij PSV?

(3779 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws