'Als we zo doorgaan lijden we elk jaar in de eerste divisie drie miljoen verlies'

'Als we zo doorgaan lijden we elk jaar in de eerste divisie drie miljoen verlies'

29-06-2019 10:34
59

Wilco van Schaik moet de broekriem aanhalen bij NEC. De Nijmeegse eerstedivisionist speelt komend seizoen voor de derde achtereenvolgende keer in de Keuken Kampioen Divisie en dat heeft zijn weerslag op de financiële situatie bij de club.

Tijdens een vergadering waar alle betrokken NEC-partijen bij aanwezig waren schetste Van Schaik wat er moest gaan gebeuren in Nijmegen. "Ik heb tien jaar terug gekeken, de financiële positie van de club tegen het licht gehouden en geëvalueerd", vertelt de algemeen directeur van NEC tegen De Gelderlander. "Alle cijfers, alle feiten kwamen op tafel. De toekomst: als we op deze voet doorgaan, lijden we vanaf nu elk jaar in de eerste divisie 3 miljoen euro verlies."

De tijden dat NEC trachtte om met dure spelers en financieel onverantwoorde risico's vol voor promotie te gaan is nu voorbij. "Dat is in het verleden gebeurd. Onze selectie is daarom te breed en te duur. Maar ook op andere plekken wordt bezuinigd. Door aflopende contracten op kantoor niet te verlengen. We gaan in gesprek met leveranciers. Alle kostenposten nemen we zeer kritisch onder de loep."

"Alle skyboxen zijn bezet. Daar bestaat zelfs een wachtlijst voor. We zijn op weg naar meer dan 5000 seizoenskaarten. Als we voetbal spelen dat men wil zien, houden we elke thuiswedstrijd 9.000 tot 10.000 mensen van de straat. Met onze maatschappelijke projecten bereiken we jaarlijks 3000 tot 4000 mensen. Dat is de basis waarom NEC nooit kapot mag gaan. Maar alles kan kapot, als we ons niet op tijd realiseren dat we zo niet kunnen doorgaan."