Messi maakte zich sterk voor De Jong: 'Type speler waar Messi al jaren op wacht'

Messi maakte zich sterk voor De Jong: 'Type speler waar Messi al jaren op wacht'

29-06-2019 12:52 Laatste update: 13:18
60

Frenkie de Jong staat er nu al bijzonder goed op bij zijn nieuwe club FC Barcelona, weet Mundo Deportivo-journalist Francesc Aguilar. Volgens de verslaggever heeft het name Lionel Messi zich sterk gemaakt voor de komst van de man uit Arkel.

De Jong is een type dat speler dat de Catalanen afgelopen seizoen niet hadden, stelt Aguilar in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Frenkie is het soort speler waarop Messi eigenlijk al jaren zit te wachten, sinds Iniesta en vooral Xavi zijn vertrokken. Leo heeft die steekpass van achteruit hard nodig", aldus de journalist.

Wedden

Meer odds

Dat FC Barcelona, dat aanvankelijk afgetroefd leek te worden door Paris Saint-Germain, er met een uiterste krachtsinspanning alsnog in slaagde om De Jong binnen te halen, is volgens Aguilar deels de verdienste van de Argentijnse superster. "Messi zal Frenkie met open armen ontvangen. Hij kent zijn spel, heeft hem zien voetballen in de Champions League", weet de Mundo Deportivo-verslaggever. "Dat Barcelona zo zijn best heeft gedaan om Frenkie te halen, is omdat Messi hem zo graag aan zijn zijde wil."