'Niet makkelijk, maar ik kom niet voor Jong Ajax. Dan heb ik iets fout gedaan'

'Niet makkelijk, maar ik kom niet voor Jong Ajax. Dan heb ik iets fout gedaan'

29-06-2019 13:33 Laatste update: 13:44
37

Kik Pierie gaat er alles aan doen om te slagen bij Ajax. De van sc Heerenveen overgekomen verdediger wil zich niet laten intimideren door het Europese successeizoen dat de Amsterdammers achter de rug hebben.

De concurrentie zal groot zijn bij de Dubbel-winnaar, realiseert de in Boston geboren stopper zich maar al te goed. Pierie gaat echter voor niets minder dan een basisplek. "Zo snel mogelijk", laat de gedecideerde jeugdinternational weten aan de NOS. "Het wordt niet makkelijk, maar ik ben niet gekomen om heel wat jaren in Jong Ajax te spelen. Dan heb ik iets niet goed gedaan."

De stopper vertrouwt op zijn Amerikaanse voetbalmentaliteit. "Ik ben heel erg van 'The sky is the limit'. Je moet leven en werken tot het maximum." Hoewel Ajax het nog zonder internationals moet doen, merkt Pierie dat hij een paar tandje bij moet zetten in Amsterdam. "Alles ademt topsport, professionaliteit en een bepaalde mentaliteit. Ik wil niet zeggen dat dat bij Heerenveen niet zo was, maar bij Ajax vele malen meer. Het draait maar om één ding: winnen."