Ajax overtuigt niet in snikheet Oldenzaal: oude bekende Van Weert scoort én mist

29-06-2019 13:56
84

Ajax heeft het oefenduel met het Deense Aalborg niet naar zich toe kunnen trekken. Oude Eredivisie-bekende Tom van Weert zette de Denen zaterdagmiddag al vroeg op voorsprong en Ajax kwam niet verder dan de gelijkmaker van de Braziliaan Danilo.

Trainer Erik ten Hag moest het stellen zonder zijn internationals en stelde voor rust zijn meest ervaren spelers op. Al na een kwartier spelen liet de defensie zich echter verrassen: voormalig FC Twente-aanvaller Kasper Kusk stuitte op doelman Bruno Varela, maar Van Weert schoot in de rebound de 1-0 binnen.

Ajax kon voor rust geen vuist maken in het snikhete Oldenzaal en mocht van geluk spreken dat het voor rust geen tweede tegentreffer hoefde te slikken. Lisandro Magallán beging een overtreding op oud-Ajacied Lucas Andersen en Van Weert mocht aanleggen vanaf de stip: de oud-spits van FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen schoot echter hoog over.

Tijdens de rust werd de Ajax-opstelling gerenoveerd: alleen Dani de Wit behield zijn plek, hoewel de middenvelder na een uur werd vervangen door Jasper Ter Heide. De wijzigingen sorteerden snel effect: kort na de rust werd kwam Danilo vrij voor doelman Jacob Rinne en was de 1-1 een feit. Ajax ging op jacht naar meer en kreeg ook kansen, maar Danilo en Lassina Traoré misten. Aan de andere kant had Kjell Scherpen geluk na een matige inspeelpass en schoot Andersen een vrije trap naast. De 1-1 bleef op de borden.

Opstelling Ajax (eerste helft): Varela; Veltman, Magallán, Pierie, Martínez; De Wit, Jensen, Ekkelenkamp; Cerny, Huntelaar, Labyad.

Opstelling Ajax (tweede helft): Scherpen; Dest, Schuurs, Botman, Jurriën Timber; Quinten Timber, De Wit ('62: Ter Heide), Lang; Kühn, Traoré, Danilo.