'Ajax kan ook denken: nog één jaar en daarna mag je transfervrij weg'

'Ajax kan ook denken: nog één jaar en daarna mag je transfervrij weg'

29-06-2019 15:38
68

Joël Veltman wil naar het buitenland, maar staat er ook voor open om Matthijs de Ligt op te volgen bij Ajax. De Amsterdammers willen het eenjarige contract van Veltman niet verlengen, maar hem wel graag behouden.

"Ajax wil niet verlengen, maar ze willen me wel aan m'n contract houden", zegt Veltman tegen Voetbal International. "Ik heb nog een jaar. Het is niet zo dat ze van me af willen, maar ze willen me nog voor een jaar houden. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik graag naar het buitenland wil. We gaan kijken wat er nu gebeurt."

Als Ajax nog iets aan Veltman wil verdienen, moet hij deze zomer worden verkocht. "Ajax kan ook denken: we hebben je nog een jaar keihard nodig. Dan mag je daarna transfervrij weg. Dat is misschien ook een optie", zegt Veltman. De Ligt opvolgen kan ook. "Er wordt veel aan Matthijs getrokken. Dat kan ook zeker. Ik kan heerlijk spelen op die plek, dus dat is zeker een mogelijkheid."

Veel spelers van Ajax worden in buitenlandse media genoemd. Veltman lacht er maar om. "Op 31 augustus om 00.00 uur weten we wat het team is. Sommige jongens hebben de intentie om naar het buitenland te gaan. Dat volg je met interesse, je leest alles. Of het waar is moet je afwachten. Pas als je een krabbel hebt gezet bij een andere club of bij Ajax blijft, weet je hoe het zit."