Miedema biedt excuses aan: Sorry voor de mensen die thuis hebben gekeken

Miedema biedt excuses aan: "Sorry voor de mensen die thuis hebben gekeken"

29-06-2019 17:47
45

Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk glunderen van blijdschap na het behalen van de halve finale. Miedema erkent dat het er wederom niet goed uitzag en denkt dat het door de weersomstandigheden kwam. Oranje won met 0-2 van Italië. 

"Ik speelde vandaag niet zo heel lekker. Sorry voor de mensen die thuis hebben gekeken. Ik weet niet of het er heel goed uitzag, maar het is 35 graden en het was super zwaar. We hebben het in de laatste twintig minuten afgemaakt. Dat is geweldig", zegt ze tegen de NOS.

"Je staat in de kwartfinale. Er staat heel veel druk op. Het was gewoon heel moeilijk en zwaar. Dat we naar de halve finale gaan heeft niemand kunnen dromen. Daar ben ik trots op", vervolgt de spits van Arsenal.

Van de Donk had nog een persoonlijk doel. "Ik heb gewoon zo'n grote wil om te winnen en wilde vooral naar de Olympische spelen. Het team geeft me zoveel energie dat ik blijf gaan, denk ik. Ik word 28, dus als ik het wilde halen was het wel nu. Gelukkig hebben we dat gedaan."

Oranje kreeg gedurende het WK veel kritiek te verwerken, waar Van de Donk niet altijd blij mee was. "De kritiek is echt allemaal niet zo heel erg. Het maakt je beter en harder. Daar moeten we gewoon aan wennen. Ik vind het gewoon fijn dat we kunnen bewijzen dat we rondes verder komen en stappen maken gedurende het toernooi. Ik denk dat het publiek ook enorm heeft meegeholpen."