Emoties in Oranje-kleedkamer: De mannen waren ook geraakt, hoor

Emoties in Oranje-kleedkamer: "De mannen waren ook geraakt, hoor"

29-06-2019 18:30
32

De 2-0 zege op Italië van zaterdagmiddag liet Sarina Wiegman niet onberoerd. De Oranje-bondscoach kon een traantje niet onderdrukken, nadat het Nederlands elftal zich verzekerde van de halve finale én een ticket voor de Olympische Spelen.

Vlak voordat Wiegman de NOS te woord stond, zocht ze even samen met haar assistenten de kleedkamer op. "De mannen waren ook geraakt, hoor", lacht de 49-jarige Haagse. Met het bereiken van de halvefinaleplaats in Frankrijk is de missie van Oranje alvast geslaagd. "Je bent er dag en nacht mee bezig en we zijn nu al weken onderweg. Dan is het gewoon heel mooi als het lukt. Dat is waar je het voor doet, heel bijzonder."

Nu wacht een confrontatie met Duitsland of Zweden, die elkaar later op de zaterdag treffen. "Heel fijn dat je om drie uur 's middags speelt, dan heb je de avond nog", knipoogt Wiegman, die eerder deze week officieel bezwaar aantekende tegen het vroege aanvangstijdstip. "Ik vind het nog steeds het beste voor het spel en de spelers om later te spelen, met deze temperatuur. Maar om het op zijn Cruijffiaans te zeggen: elk nadeel heeft zijn voordeel in dit geval."