'Van Gaal is by far de beste coach met wie ik ooit heb gewerkt. Honderd procent'

'Van Gaal is by far de beste coach met wie ik ooit heb gewerkt. Honderd procent'

29-06-2019 19:18
44

Louis van Gaal heeft tijdens zijn twee seizoenen in dienst van Manchester United grote indruk gemaakt op Wayne Rooney. De meest scorende Engels international aller tijden noemt Van Gaal in gesprek met De Telegraaf de beste trainer waar hij ooit mee heeft gewerkt.

De inmiddels 67-jarige Amsterdammer onderscheidde zich op Old Trafford met zijn tactisch inzicht, wedstrijdvoorbereidingen en oog voor details. "Van Gaal is by far de beste coach met wie ik ooit heb gewerkt. Honderd procent", aldus de gedecideerde Rooney, tegenwoordig actief voor het Amerikaanse DC United. Meerdere spelers van Manchester United hadden moeite met de veeleisende werkwijze van Van Gaal en ook de Engelse pers was niet overtuigd. "Desondanks is één ding zeker: ik heb heel veel van hem opgestoken en ga profijt hebben van zijn lessen als ik later ook trainer word."

Voordat Van Gaal in Manchester arriveerde, trof Rooney al een andere Nederlander: Robin van Persie. De twee waren tijdens het seizoen 2012/2013, Manchester Uniteds voorlopig laatste kampioensjaar, een koningskoppel op het veld en konden het ook buiten de lijnen uitstekend vinden met elkaar. "Een voetballer van wereldklasse en een voorrecht om mee samen te spelen", vindt Rooney. "Zijn dochter zat in dezelfde klas als mijn zoon. Nadat onze wegen scheidden, hebben we nog een paar keer contact gehad via FaceTime, zodat onze kinderen elkaar konden zien. We brachten veel tijd door samen."