Koppositie lonkt voor De Boer: Atlanta verslaat rivaal door schitterende goal

Koppositie lonkt voor De Boer: Atlanta verslaat rivaal door schitterende goal

Gepubliceerd: zondag 30 juni 2019 om 07:56zo 30-06-2019 om 07:56

Atlanta United heeft een belangrijke zege geboekt op Montreal Impact in de Major League Soccer. De ploeg van Frank de Boer was met 2-1 te sterk voor de nummer twee van de Eastern Conference.

Atlanta keerde na vier weken terug in de eigen Mercedes-Benz Arena, waar Justin Meram uitgroeide tot de grote man. De Iraakse aanvaller nam beide goals voor de ploeg van De Boer voor zijn rekening. Hij opende de score na een half uur met een prachtig schot in de verre bovenhoek. Kort na rust kwam Montreal langszij via Zakaria Diallo, maar in de slotfase sloeg Meram voor de tweede keer toe. Ditmaal werkte hij van dichtbij binnen na een hoekschop.

Titelhouder Atlanta houdt daardoor de druk op de concurrenten in de Eastern Conference. Het team van De Boer staat vierde met 29 punten uit 17 duels. Koploper Philadelphia Union heeft 32 punten, maar speelde twee duels meer. Ook DC United (31 uit 19) en Montreal (30 uit 20) hebben meer verliespunten.

Kelvin Leerdam
Kelvin Leerdam was de matchwinner voor Seattle Sounders. De Nederlandse middenvelder maakte in de negentigste minuut de winnende tegen Vancouver Whitecaps: 1-0. Seattle staat derde in de Western Conference, acht punten achter koploper Los Angeles Football Club.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws