Ten Hag: 'De lat ligt inderdaad hoger, de kwaliteitseisen moeten omhoog'

Ten Hag: 'De lat ligt inderdaad hoger, de kwaliteitseisen moeten omhoog'

30-06-2019 08:17
100

Erik ten Hag onderschrijft dat het topseizoen van Ajax en de nieuwe aanpak op de transfermarkt gevolgen hebben voor de jeugdopleiding. Ook daar zal het niveau omhoog moeten, stelt de oefenmeester.

Ten Hag vindt desondanks niet dat grote aankopen de ontwikkeling van jeugdspelers in de weg staan. "Frenkie de Jong, een deel uit de opleiding van Ajax. Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Nouassir Mazraoui ook uit de opleiding. Dat betekent dat het perspectief voor talenten uit die opleiding goed is", reageert hij in gesprek met Voetbal International.

"Het is alleen niet zo dat je die kans zomaar krijgt, die moet je echt verdienen", aldus Ten Hag. "En de lat ligt wat dat betreft inderdaad hoger. De kwaliteitseisen in de opleiding moeten dan ook hoger om aan te haken."

Volgens de Ajax-trainer wordt daar continu aan gewerkt. "Ajax staat historisch gezien bekend om de fantastische opleiding. Een van de speerpunten is innovatief zijn. Daarom staat de opleiding aan de top. Dat is een continu proces. Dat zal nu ook weer zo moeten zijn, zodat spelers uit de opleiding aansluiting kunnen vinden en zelfs een vooraanstaande rol kunnen spelen. Ik zit zelf in het technisch hart en daar komen deze thema's aan de orde."