'Toptransfer in de maak voor Oranje-international Danjuma: Spurs in de markt'

'Toptransfer in de maak voor Oranje-international Danjuma: Spurs in de markt'

30-06-2019 10:58 Laatste update: 11:17
46

Arnaut Danjuma Groeneveld staat in de belangstelling van grote clubs uit Engeland en Spanje. Dat meldt Voetbal International. De 22-jarige aanvaller maakte een jaar geleden de overstap van NEC naar Club Brugge.

Danjuma kan volgens VI rekenen op 'serieuze interesse'. Onder meer Tottenham Hotspur zou in de markt zijn. Van een akkoord is op dit moment nog geen sprake. Danjuma hoopt zelf hogerop te kunnen. Hij heeft bij Club Brugge een contract tot de zomer van 2022.

In zijn eerste seizoen bij Club Brugge begon Danjuma ijzersterk. Hij scoorde aan de lopende band in de Jupiler Pro League én maakte indruk in de Champions League. In oktober debuteerde hij bovendien - met een goal tegen België - in het Nederlands elftal.

Een hardnekkige enkelblessure wierp hem vervolgens terug. Danjuma moest maanden toekijken. In de play-offs deed hij wel weer mee, maar was de vleugelaanvaller niet zo doorslaggevend als eerder. In de winterse transferperiode meldde AC Milan zich bij Club Brugge, dat toen geen zaken wilde doen.