Commotie rond dronken Sneijder: 'Hij ontkent het, dat maakt ons nu wel boos'

Commotie rond dronken Sneijder: 'Hij ontkent het, dat maakt ons nu wel boos'

Gepubliceerd: zondag 30 juni 2019 om 11:15zo 30-06-2019 om 11:15

Laatste update: zondag 30 juni 2019 om 11:29zo 30-06-2019 om 11:29

Commotie rond Wesley Sneijder. De recordinternational van het Nederlands elftal werd zondagnacht aangehouden door de Utrechtse politie, omdat hij in een dronken bui schade had toegebracht aan een auto van een bejaard echtpaar. Bij hen zit de schrik er nog goed in.

De buurt werd midden in de nacht wakker van het kabaal. Op een filmpje dat in handen is van Shownieuws is te zien hoe Sneijder, gekleed in een wit t-shirt, op het dak van een auto zit. Hij schopt met zijn voeten op de voorruit en gaat op de motorkap staan. "Hij heeft er ook nog tegenaan geplast", zegt de eigenaresse van de auto tegen het Algemeen Dagblad. "Bekende voetballer of niet, je blijft van iemand anders spullen af."

Na een feestje was het onrustig in de Utrechtse buurt Zuilen. "De halve buurt was wakker geschrokken van harde geluiden. Mijn man (77) en ik hingen ook uit ons raam om te kijken wat er gebeurde. We zagen iemand op een auto zitten. Een man, ik herkende hem niet. Er kwam veel politie op af, ze hadden zelfs een hond meegenomen. Dat was geen makkelijke arrestatie, het leek er niet vriendelijk aan toe te gaan."

De schade: 3.000 euro, wat inmiddels is vergoed. Later bleek pas dat Sneijder de dader was. "We hoorden toen dat zowel hij als z'n management ontkenden dat hij dit gedaan had. Dat maakt ons nu wel boos. Het is echt niet erg om dronken te zijn, maar daar moet je anderen niet mee lastig vallen. Van andermans spullen blijf je af. Had hij niet even z'n excuses kunnen aanbieden; een bloemetje komen brengen?!"

Lees meer over: Wesley Sneijder

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws