The Times: Chelsea drijft 'triple title-winner' Cocu indirect naar Championship

The Times: Chelsea drijft 'triple title-winner' Cocu indirect naar Championship

30-06-2019 11:35 Laatste update: 12:38
42

Phillip Cocu kan mogelijk aan de slag in het Championship. Derby County, dat Frank Lampard zo goed als zeker naar Chelsea ziet vertrekken, heeft de clubloze Nederlander op de korrel. Dat meldt The Times.

De Engelse kwaliteitskrant pakt zondagochtend uit met het nieuws dat Cocu op de radar van Derby County staat. De Championship-club en 48-jarige trainer zouden al hebben gesproken. Derby speelt daarmee in op het naderende vertrek van Lampard, die op weg is naar Chelsea als opvolger van Maurizio Sarri.

Derby is op zoek naar een manager die kan voortborduren op het werk van Lampard. "De speelstijl is de sleutel, de intensiteit is de sleutel en de relatie met de fans is de sleutel", verklaarde clubeigenaar Mel Morris eerder aan talkSPORT. Cocu wordt door The Times een 'gewaagd doelwit' genoemd.

Derby bereikte afgelopen seizoen de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League, waarin Aston Villa nipt te sterk was. Cocu was eerder werkzaam bij PSV, Fenerbahçe en het Nederlands elftal (assistent-bondscoach). Met PSV won hij drie landstitels, één KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.