Ayoub liet 'steken vallen' bij Feyenoord: 'Verdiende kans, maar kreeg die niet'

Ayoub liet 'steken vallen' bij Feyenoord: 'Verdiende kans, maar kreeg die niet'

Gepubliceerd: zondag 30 juni 2019 om 13:58zo 30-06-2019 om 13:58

Laatste update: zondag 30 juni 2019 om 14:07zo 30-06-2019 om 14:07

Yassin Ayoub wil zich komend seizoen onder de nieuwe trainer Jaap Stam alsnog in de basis knokken bij Feyenoord. De 25-jarige middenvelder erkent dat hij het afgelopen jaar enkele steken heeft laten vallen.

Ayoub zag deze zomer al concurrenten als Jordy Clasie en Tonny Vilhena vertrekken uit De Kuip. "Ik denk dat de kans aanwezig is dat ik veel ga spelen. Maar het ligt aan mezelf. Ik moet ervoor zorgen dat ik iedere training weer laat zien dat ik van meerwaarde ben. Dan hoop ik dat de trainer mij die kans gaat gunnen", zegt Ayoub tegen Voetbal International.

De oud-speler van FC Utrecht beleefde een teleurstellend debuutjaar bij Feyenoord. "De trainer, Gio, had al een paar jaar een bepaald elftal. Daar veranderde niet heel veel aan. Dan kom je erbij als nieuwe jongen en is het heel moeilijk om zo'n plek over te nemen. Ik heb momenten gehad waarop ik minimaal een kans verdiende, heel goed inviel en beslissend was. Maar je kijkt ook naar jezelf en wat je zelf hebt gebracht. Als ik eerlijk ben dan werd het op bepaalde momenten heel moeilijk voor mij, omdat ik steeds maar niet die kans kreeg. Dan ga je dingen laten lopen op de training."

"Dat moet je natuurlijk nooit doen", vervolgt Ayoub. "Het was gewoon stom. Het is een heel goed leermoment voor mij geweest. Ik was gewend om alles te spelen bij FC Utrecht, heb jarenlang geen minuut gemist en ben heel beslissend geweest. Ik had echt het gevoel dat ik hier ook kon zijn, alleen het mocht niet zo zijn. Daardoor heb ik op sommige momenten steken laten vallen op de training. Dat verwijt ik mezelf en ga ik nooit meer doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Speelt Ayoub zich komend seizoen in de basis bij Feyenoord?

(5935 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws