'Definitief akkoord in Monte Carlo: Juventus gaat De Ligt maandag presenteren'

'Definitief akkoord in Monte Carlo: Juventus gaat De Ligt maandag presenteren'

30-06-2019 14:38
119

Het einde van de transfersoap rond Matthijs de Ligt is in zicht. Juventus is eruit met de Ajax-aanvoerder en lijkt zijn komst op korte termijn aan te kondigen.

Het Italiaanse Tuttosport schrijft dat maandag 1 juli een cruciale dag wordt voor Juventus. Dan staat immers de bevestiging van de megatransfer van De Ligt op het programma. Op het kantoor van zaakwaarnemer Mino Raiola in Monte Carlo zijn de laatste plooien gladgestreken met vice-voorzitter Pavel Nedved en sportief directeur Fabio Paratici.

Wedden

Meer odds

Omdat alle seinen op groen staan, is de bekendmaking van de transfer een kwestie van tijd. In Turijn ligt een vijfjarig contract klaar. De Ligt gaat 12 miljoen euro per seizoen verdienen, inclusief 4,5 miljoen aan bonussen. Essentieel is de minimale afkoopsom van 150 miljoen euro. Paris Saint-Germain kon dat door de Franse regelgeving niet bieden en is afgehaakt.

Ajax ontvangt een slordige 70 miljoen euro voor De Ligt. De transfersom stijgt als de negentienjarige verdediger aan bepaalde voorwaarden voldoet tijdens zijn verblijf in Italië. De Ligt wordt na Frenkie de Jong de tweede vertrekker van naam bij Ajax. De middenvelder tekende in januari al bij FC Barcelona, dat maximaal 86 miljoen euro betaalt.

Juventus slingerde zondagmiddag overigens onderstaande tweet de wereld in. Het is niet geheel duidelijk of de kampioen van Italië doelt op de komst van De Ligt.