AZ kaapt groot talent weg bij Twente: 'Jammer dat het zo loopt, en ook wel zielig'

AZ kaapt groot talent weg bij Twente: 'Jammer dat het zo loopt, en ook wel zielig'

30-06-2019 15:33 Laatste update: 15:46
100

De zeventienjarige Tijs Velthuis verruilde onlangs FC Twente voor AZ. De Enschedese club heeft zichzelf in de voet geschoten, blijkt uit het verhaal van de talentvolle verdediger.

"Een mooie stap natuurlijk. Maar het had niet allemaal zo hoeven lopen", zegt Velthuis tegen RTV Oost. Hij verlaat Twente met gemengde gevoelens. "Bij FC Twente ben ik begonnen. Ik kom uit de regio, zat op de tribune. De fans en het stadion zijn natuurlijk fantastisch. Waar zie je dat in Nederland? Het is jammer dat het zo is gelopen. En ergens ook wel zielig."

Ted van Leeuwen, technisch directeur van Twente, liet weten dat hij Velthuis 'knarsetandend' laat gaan, maar de jonge verdediger zelf zegt nooit iets te hebben vernomen. "In februari, toen ik terugkwam van Oranje, kreeg ik te horen dat de club mijn contract wilde openbreken. Maar daarna heb ik niets meer gehoord. Ook de laatste weken toen ik met AZ ging onderhandelen niet."

"Als ze met een plan zouden komen, had ik misschien een andere keuze gemaakt", aldus Velthuis. "Dat neemt natuurlijk niet weg dat als AZ komt je dan sowieso gaat nadenken. De jeugdspelers krijgen minder de kans. Ze zeggen wel dat ze het doen, maar ik had er geen vertrouwen in. Er was gewoon geen plan."

Twente onthoudt zich tegenover RTV Oost van commentaar. De eredivisionist houdt 150.000 euro over aan het vertrek van Velthuis naar AZ.