'Ajax pakt door en wil transfer van De Ligt-opvolger snel officieel maken'

'Ajax pakt door en wil transfer van De Ligt-opvolger snel officieel maken'

30-06-2019 16:30 Laatste update: 17:59
350

Ajax hoopt de komst van Edson Alvarez snel officieel te maken. De Mexicaanse verdediger (21) moet Matthijs de Ligt opvolgen in de Johan Cruijff Arena. Ook PSV had interesse, maar de Eindhovense club vindt de vraagprijs van Club América te hoog.

Dat meldt Voetbal International. De Mexicaanse topclub wil vijftien miljoen euro hebben voor Alvarez. Dat is PSV te gortig, maar Ajax wil doorpakken. Ook het Algemeen Dagblad schrijft dat Alvarez 'topkandidaat' is om aan de slag te gaan in Amsterdam.

De naam van Alvarez zingt al enige tijd rond bij Ajax en PSV, maar de landskampioen lijkt aan het langste eind te trekken. De Ajax-scouting heeft de fysiek sterke verdediger langdurig gevolgd. Op dit moment is de 22-voudig international nog met zijn land Mexico actief op de Gold Cup.

Alvarez is de beoogde opvolger van Matthijs de Ligt. De transfer van de Ajax-aanvoerder naar Juventus komt waarschijnlijk op korte termijn rond. Hij levert naar verluidt zeventig tot tachtig miljoen euro op en wordt volgens Italiaanse media maandag gepresenteerd.

Alvarez verlengde onlangs zijn contract bij Club América nog tot de zomer van 2022. Als hij naar Amsterdam komt, lijkt de achterhoede van trainer Erik ten Hag compleet. Alvarez krijgt te maken met concurrentie van Lisandro Magallán en Perr Schuurs. Eerder haalde Ajax met Kik Pierie (sc Heerenveen) en Lisandro Martinez (Defensa y Justicia) al twee verdedigers binnen.