De Telegraaf: Ajax draait bij na 'kostbare fout', transfersom van 15 miljoen euro

De Telegraaf: Ajax draait bij na 'kostbare fout', transfersom van 15 miljoen euro

01-07-2019 07:02
98

Edson Alvarez staat in de startblokken voor een transfer naar Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Zondag werd al bekend dat de Mexicaanse verdediger van Club América in Amsterdam de opvolger van Matthijs de Ligt moet worden.

Ajax moet vijftien miljoen euro betalen voor Alvarez. Volgens bronnen in Mexico gaat het om een gelimiteerde transfersom. Omdat de persoonlijke eisen van Alvarez geen probleem zijn voor Ajax, lijkt een deal in de maak. Ajax schakelt volgens De Telegraaf meteen door als De Ligt voor 70 miljoen euro plus bonussen is verkocht aan Juventus.

Wedden

Meer odds

De belangstelling van Ajax voor Alvarez is niet nieuw. Afgelopen seizoen hadden de scouting en directeur voetbalzaken Marc Overmars hem ook al op het oog, maar Lisandro Magallán kreeg de voorkeur. De Telegraaf noemt het 'met terugwerkende kracht een kostbaar foutje', omdat Alvarez toen nog - net als de Argentijnse verdediger - voor negen miljoen euro op te halen was. De vier jaar oudere Magallán kan niet overtuigen in Amsterdam.

Als Alvarez de overstap maakt naar Ajax, dan heeft trainer Erik ten Hag waarschijnlijk zijn achterhoede compleet. Eerder haalde de landskampioen met Kik Pierie (sc Heerenveen) en Lisandro Martinez (Defensa y Justicia) al twee verdedigers binnen. Op dit moment is 22-voudig international Alvarez nog met zijn land Mexico actief op de Gold Cup.