PSV raakt De Jong definitief kwijt: spits en aanvoerder arriveert in Sevilla

PSV raakt De Jong definitief kwijt: spits en aanvoerder arriveert in Sevilla

01-07-2019 07:20
49

De transfer van Luuk de Jong naar Sevilla is een kwestie van tijd. Zondagavond arriveerde de 28-jarige spits van PSV op het vliegveld van de Spaanse stad, waar hij werd opgevangen door technisch directeur Monchi.

De Jong ondergaat maandag een medische keuring bij Sevilla. Als er geen onverwachte problemen aan het licht komen, ondertekent de spits een vierjarig contract. De laatste details moeten nog wel worden besproken. Met de transfer is 12,5 miljoen euro gemoeid.

PSV gaf De Jong afgelopen zaterdag de ruimte om zijn overstap naar Sevilla af te ronden. De Eindhovense club reist maandag na een training op De Herdgang zonder de aanvoerder naar het Zwitserse Verbier. In vijf seizoenen maakte de clubtopscorer van vorig seizoen 94 competitiegoals voor PSV.

Donyell Malen en Sam Lammers zijn de aangewezen personen om De Jong te vervangen tijdens het trainingskamp. Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis staat hoog op het verlanglijstje van PSV, maar is in beeld als opvolger van Steven Bergwijn en/of Hirving Lozano.

Bij Sevilla krijgt De Jong te maken met concurrentie van Wissam Ben Yedder, Munir El Haddadi en Munas Dabbur, een andere versterking. De Achterhoeker speelde eerder zonder succes bij Borussia Mönchengladbach in Duitsland en Newcastle United in Engeland.