'Ajax neemt risico en zet Bergwijn in wachtkamer, Overmars mogelijk naar rvc'

'Ajax neemt risico en zet Bergwijn in wachtkamer, Overmars mogelijk naar rvc'

01-07-2019 07:42
216

Steven Bergwijn én Ajax lijken geduld te moeten hebben. De eventuele transfer van de PSV-aanvaller hangt nauw samen met de toekomst van Hakim Ziyech en David Neres, aldus het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Rond de twee Ajax-sterren is het relatief stil.

Het is geen geheim dat Bergwijn bovenaan het verlanglijstje van Ajax staat. Volgens het AD lijkt het erop dat de raad van commissarissen van de Amsterdamse club van mening is dat de belangstelling voor de PSV'er pas concreet kan worden gemaakt als Neres of Ziyech is vertrokken. Mogelijk gaat directeur voetbalzaken Marc Overmars na de verkoop van Matthijs de Ligt aan Juventus alsnog proberen de rvc te overtuigen om Bergwijn te halen.

Vooralsnog zit zowel Ajax als Bergwijn in de wachtkamer. Rond Neres en Ziyech is het immers vrij stil. Nog geen enkele club heeft zich in Amsterdam gemeld voor Neres, die met Brazilië in de halve finale van de Copa América staat. Ziyech staat in de belangstelling van Sevilla, maar de 26-jarige international van Marokko voelt niets voor een transfer naar de nummer zes van Spanje.

Door te wachten neemt Ajax het risico dat Bergwijn naar het buitenland vertrekt, aldus VI. De belangstelling van Internazionale is serieus, maar de Italiaanse club zal eerst spelers moeten verkopen. Vanuit Engeland zijn Manchester United en Tottenham Hotspur in de markt, terwijl Bayern München overweegt de Oranje-international naar Duitsland te halen. Maandag gaat Bergwijn 'gewoon' met PSV op trainingskamp in het Zwitserse Verbier.