'Hij heeft twee concrete opties: een van Wolverhampton en een van Ajax'

'Hij heeft twee concrete opties: een van Wolverhampton en een van Ajax'

01-07-2019 08:12
35

Het heeft er alle schijn van dat Edson Alvarez de transfer naar Ajax maakt. Journalist Daniel Reyes vertelt in gesprek met FOX Sports dat de Mexicaan echter ook in de belangstelling van PSV en Wolverhampton Wanderers staat. 

"De belangstelling van Ajax is niet nieuw. Een scout van Ajax was twee jaar geleden al in Mexico. Ze vonden hem toen wel goed en vinden het interessant dat hij niet alleen centraal kan spelen, maar ook op het middenveld en als rechtsback", zegt Reyes.

Zoals het er nu naar uitziet wint Ajax de slag om Alvarez. "Ook PSV vindt hem een goede speler, maar waarschijnlijk is hij voor hen iets te duur. Alvarez heeft twee concrete opties. De eerste komt uit Engeland en is van Wolverhampton Wanderers, de tweede is van Ajax. Maar blijkbaar wil Alvarez liever naar Nederland."

Het afgelopen seizoen van Ajax heeft indruk gemaakt op Alvarez. "Ajax heeft een fantastisch jaar in de Champions League gespeeld. Iedereen kijkt nu naar Ajax. Ze kunnen nu wel dertig miljoen euro betalen. Club América gaat Alvarez echter niet voor niets verkopen."

Club América blijkt geen makkelijke onderhandelingspartner, zegt Reyes. De Mexicaanse topclub is steenrijk en verkoopt liever geen spelers. "Club América wil liever geen spelers verkopen. Ze willen zelf spelers als bijvoorbeeld Luuk de Jong kopen (Club América had vorig jaar belangstelling red.). Het is moeilijk om met ze te onderhandelen, maar het is wel zo dat Alvarez heel graag naar Europa wil."