Vitesse laat overbodig tweetal thuis: Ik ga op zoek naar een nieuwe club

Vitesse laat overbodig tweetal thuis: "Ik ga op zoek naar een nieuwe club"

Gepubliceerd: maandag 1 juli 2019 om 08:22ma 01-07-2019 om 08:22

Thomas Bruns én Roy Beerens gaan niet met Vitesse mee op trainingskamp in Polen. De Arnhemse club heeft het duo niet meer nodig.

Bruns (27) en Beerens (31) beschikken bij Vitesse over een contract tot de zomer van 2021, maar hun rol is uitgespeeld. Leonid Slutsky, trainer van de Arnhemse eredivisionist, ziet geen heil meer in de middenvelder en aanvaller. "Dan is een vertrek voor alle partijen het beste", laat Beerens weten aan de Gelderlander.

Het is onduidelijk waar Beerens zijn carrière voortzet. Haast heeft hij niet. "Nederland is geen optie. Ik wil nog een mooi avontuur beleven in het buitenland. Daarvoor spelen al enkele zaken. Maar is er over twee weken nog niks beklonken, dan sluit ik vermoedelijk weer aan bij Vitesse. Om verder fit te blijven."

Beerens speelde sinds februari geen wedstrijd meer bij Vitesse, nadat hij kritiek uitte op de speelwijze en tactiek van Slutsky. Voor Bruns is het al even duidelijk dat hij gaat vertrekken. "Ik kan de strijd wel aangaan, maar uiteindelijk dreigt een bijrol", legt hij uit. "Ik ga op zoek naar een nieuwe club. Dat is in eerste instantie verhuur. Maar dat kan ook verkoop zijn."

De selectie van Vitesse gaat dinsdag op trainingskamp en verblijft tot en met 13 juli in Polen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws