Guardiola vol lof: 'Hij is de speler die het dichtst bij Messi in de buurt komt'

Guardiola vol lof: 'Hij is de speler die het dichtst bij Messi in de buurt komt'

01-07-2019 09:06
40

Josep Guardiola steekt de loftrompet over Neymar. De Braziliaanse superster van Paris Saint-Germain komt wat de Manchester City-manager betreft het dichtst in de buurt van Lionel Messi.

Guardiola vindt Neymar 'een buitengewone speler'. "Hij is de speler die qua talent het dichtst bij Lionel Messi in de buurt komt, vooral in creatief opzicht", zegt de Spanjaard tegen het Catalaanse Ara. Neymar heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Barça. "Ik weet niet of dat verstandig zou zijn. Je zou het kunnen vergelijken met de situatie dat ik zou terugkeren bij Barcelona. Zou dat hetzelfde zijn als eerst?"

Guardiola stond tussen 2008 en 2012 aan het roer in Camp Nou en pakte er de ene na de andere hoofdprijs. "Ik ben niet dezelfde persoon als toen. En ik denk ook niet dat Neymar dezelfde persoon is als toen hij Barcelona verliet", besluit Guardiola. In Spaanse, Franse en Braziliaanse media wordt druk gespeculeerd over een terugkeer van Neymar bij Barcelona. De 27-jarige aanvaller zou ongelukkig zijn bij PSG.