'NAC raakt weer talent kwijt: Engelaar-cliënt (16) tekent bij Manchester United'

'NAC raakt weer talent kwijt: Engelaar-cliënt (16) tekent bij Manchester United'

01-07-2019 10:44
31

NAC Breda gaat wederom een jeugdspeler aan de Europese top afleveren, meldt BN DeStem maandagochtend. Waar Mike van Beijnen naar FC Barcelona vertrekt, heeft de zestienjarige Björn Hardley gekozen voor Manchester United.

Volgens BN DeStem heeft Hardley al een driejarig contract op Old Trafford ondertekend. NAC gaat een opleidingsvergoeding ontvangen voor de jonge middenvelder: waarschijnlijk ligt deze in dezelfde orde van grootte als de 90 duizend euro die de Bredanaars onlangs voor Van Beijnen ontvingen.

Wedden

Meer odds

Manchester United had Hardley al lange tijd in het vizier, laat zaakwaarnemer Orlando Engelaar weten. "Vanaf september, oktober zijn ze hem intensief gaan volgen. In totaal zeven scouts hebben Björn aan het werk gezien", aldus de oud-middenvelder van onder meer NAC, FC Twente en PSV. Volgens Engelaar hebben The Red Devils 'een plan' met de jeugdspeler. "Het is een goed doordachte stap", stelt de ex-international. "Bij United is er heel veel vertrouwen in hem, zijn komst is breed gedragen."