'Kassa voor Raiola: zaakwaarnemer profiteert fors van transfer De Ligt'

'Kassa voor Raiola: zaakwaarnemer profiteert fors van transfer De Ligt'

01-07-2019 14:52
135

Mino Raiola gaat fors profiteren van de aanstaande Juventus-transfer van Matthijs de Ligt. Dat melden La Stampa en Corriere Torino maandag. De zakelijke adviseur van de Ajax-captain casht naar verluidt elf miljoen euro.

Raiola staat erom bekend dat spelers hem niet rechtstreeks betalen voor zijn diensten. Wel bedingt hij percentages van een (toekomstige) transfersom. In 2016 zou hij 20 miljoen euro hebben opgestreken bij de transfer van Paul Pogba naar Manchester United, dat 105 miljoen neertelde voor de Franse middenvelder. Ook bij de transfer van De Ligt gaat Raiola naar verluidt fors profiteren.

De genoemde elf miljoen is ongeveer vijftien procent van de transfersom die Juventus betaalt voor De Ligt. Volgens Corriere Torino ontvangt Ajax bijna tachtig miljoen voor de verdediger, inclusief bonussen. Daarmee komt De Ligt kort achter Frenkie de Jong in het rijtje met duurste Ajax-vertrekkers. In Turijn ligt een vijfjarig contract klaar. De negentienjarige verdediger gaat een slordige twaalf miljoen euro per seizoen verdienen.

Juventus gaat zich maandag waarschijnlijk eerst versterken met Adrien Rabiot, die transfervrij overkomt van Paris Saint-Germain. Ook Aaron Ramsey maakt gratis de overstap naar het Allianz Stadium. Hij speelde laatste jaren bij Arsenal. Voor de twintigjarige linksback Lorenzo Pellegrini maakte Juventus ruim twintig miljoen euro over naar AS Roma.