Van Dijk bescheiden: 'Zie hele goede, misschien wel betere verdedigers, hoor'

Van Dijk bescheiden: 'Zie hele goede, misschien wel betere verdedigers, hoor'

Gepubliceerd: maandag 1 juli 2019 om 17:14ma 01-07-2019 om 17:14

Virgil van Dijk wordt tot de groten der aarde gerekend in defensief opzicht, maar de captain van het Nederlands elftal laat zich ondanks alle lof niet gek maken. Dat vertelt hij in het Pro Shots Magazine.

"Ik vind het niet moeilijk om met beide benen op de grond te blijven. Ik weet heel goed hoe het werkt in de voetballerij. Op dit moment gaat het goed en is iedereen positief over me, maar dat kan morgen weer anders zijn", zo laat de 27-jarige verdediger van Liverpool en Oranje weten. "Dan kunnen de commentaren zo omslaan naar kritiek."

"In de seizoenen die ik nu op het hoogste niveau speel heb ik dat al eens meegemaakt, want zo werkt het nu eenmaal in de wereld waarin we leven", vervolgt Van Dijk, die met The Reds de Champions League veroverde en met Nederland in de finale van de Nations League stond. "Een slippertje kan wel eens voorkomen en als een verdediger of een keeper een fout maakt, dan wordt dat meteen afgestraft. Dat is het risico van ons vak."

Van Dijk blijft dan ook bescheiden onder de complimentenregen. "Ik zie nog wel een aantal hele goede, misschien wel betere centrale verdedigers in Europa, hoor. Maar ik kan niet ontkennen dat het goed gaat en ik in mijn beste vorm ooit verkeer. Of ik mezelf nog wel eens verbaas over mijn niveau? Dat vind ik een moeilijke vraag om te beantwoorden. Sterker nog, ik weet van mezelf dat ik nog beter kan dan ik momenteel laat zien."

Poll

Is Virgil van Dijk de beste centrale verdediger ter wereld?

(5543 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws