Van Geel: 'Ik herken heel veel potentie in hem, heeft enorm veel mogelijkheden'

Van Geel: 'Ik herken heel veel potentie in hem, heeft enorm veel mogelijkheden'

01-07-2019 17:31
123

Martin van Geel wil de komende jaren stappen maken met Willem II. De nieuwe algemeen directeur is van mening dat de Tilburgers 'incidenteel' zelfs boven zijn oude club Feyenoord kunnen eindigen, zo vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Van Geel wil de begroting de komende jaren opschroeven naar 15 miljoen euro, zodat Willem II mee kan doen om de play-offs om Europees voetbal. Komend seizoen bedraagt de begroting nog 12,5 miljoen, waarvan 3,8 miljoen voor spelers en staf is. "De lat zal omhoog moeten", zegt de directeur tegen de krant. "Op de lange termijn zullen we echt stappen moeten maken naar het linkerrijtje."

Van Geel blikt ook terug op zijn vertrek bij Feyenoord. "Ik heb vorige week een afscheidsdiner gehad. Daar ben ik door zes mensen toegesproken. Van de directie, de rvc, oud-rvc-leden. Het was één grote lofzang. Toen ik aan de beurt was heb ik gevraagd waarom we eigenlijk bijeen waren, haha", grapt hij.

Van Geel bespeurde dat er een negatieve sfeer in Rotterdam ontstond, hoewel hij de financiën op orde bracht, Feyenoord terug naar de top-drie loodste en vijf prijzen veroverde in de afgelopen jaren. "Zo van, tijd voor een frisse wind, een schone lei. Toen heb ik bedacht wat er voor mij nog te winnen viel in een negende jaar bij de club en heb ik zelf besloten ermee te stoppen. Willem II is voor mij een heel mooie nieuwe uitdaging."

In Tilburg verheugt Van Geel zich bovendien op de samenwerking met technisch directeur Joris Mathijsen. "Ik herken heel veel potentie in Joris Mathijsen. Het is een jongen met enorm veel mogelijkheden. Wij klikken."