Ten Hag baalt: 'Dat is gewoon een beperking en geeft een unfair gevoel'

Ten Hag baalt: 'Dat is gewoon een beperking en geeft een unfair gevoel'

01-07-2019 18:40
64

Erik ten Hag ziet een beperking voor Ajax in de voorbereiding op het komende seizoen. De trainer is niet blij met de invulling van de speelkalender wereldwijd. Zo moet hij het voorlopig nog stellen zonder diverse internationals.

"Het enige verschil met vorig seizoen is dat we pas in augustus in Europa actief zijn", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "Maar op 27 juli spelen we wel voor onze eerste prijs. Op dit moment zijn de Copa América en de Afrika Cup bezig. Dan praat ik over vijf of zes spelers die voorbestemd zijn om in de basis te spelen. Die zullen pas laat aan gaan sluiten en dat is gewoon een beperking."

Ajax stond het voorbije seizoen in de halve finale van de Champions League, maar begint de komende jaargang weer in de voorrondes. "Het systeem klopt niet, alleen daar kun je niets mee. Het geeft misschien het gevoel dat het unfair is, zeker als je bedenkt dat al die spelers nog actief zijn op toernooien. Maar het is een gegeven en daar moet je mee omgaan. Het is aan ons om ondanks deze beperkingen toch in Europa te komen."

Ten Hag ziet het daarbij als een voordeel dat hij er al een vol seizoen in Amsterdam op heeft zitten, waardoor de speelwijze bij veel spelers bekend is. "Er ligt wel een bepaald fundament van de speelwijze. Jongens uit de opleiding en nieuwe spelers, confronteer je daarmee. Als de kern er is, kunnen zij zich makkelijk invoegen. Door het fundament kun je gaan vernieuwen en stappen verder zetten. Je kunt meer en meer de diepte in."