AZ maakt vertrek van Seuntjens bekend: middenvelder aan de slag in Süper Lig

AZ maakt vertrek van Seuntjens bekend: middenvelder aan de slag in Süper Lig

01-07-2019 19:37
40

AZ heeft afscheid genomen van Mats Seuntjens. De 27-jarige aanvallende middenvelder maakt de overstap naar het Turkse Gençlerbirliği SK, waar hij een contract voor twee seizoenen tekent. De Alkmaarders doen geen uitspraken over de transfersom.

De overstap van Seuntjens naar Ankara werd maandagochtend al aangekondigd door De Telegraaf. De oud-speler van NAC Breda mocht van de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot vertrekken bij AZ. Hij hoefde komend seizoen niet te rekenen op een basisplaats en kreeg daardoor de ruimte om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. De keuze is dus gevallen op Gençlerbirliği, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Turkse Süper Lig.

Seuntjens speelde sinds 2016 voor AZ en kwam uiteindelijk tot 111 officiële optredens, waarin hij goed was voor elf goals. Het afgelopen seizoen acteerde hij onder John van den Brom voornamelijk als spits in het Afas Stadion. In 32 Eredivisie-duels scoorde hij zes keer en gaf hij vijf assists. Seuntjens werd onlangs ook in verband gebracht met Feyenoord. Hij had nog een contract tot medio 2021 bij AZ.