Marokko wint ook derde groepsduel en gaat foutloos door naar volgende ronde

01-07-2019 19:55
40

Het al geplaatste Marokko heeft maandag op de valreep een zege geboekt op Zuid-Afrika. Mbark Boussoufa sloeg in blessuretijd toe: 1-0. Ivoorkust profiteert van de nederlaag van Zuid-Afrika en plaatst zich voor de zestiende finale van de Afrika Cup.

Hoewel Marokko al zeker was van de volgende ronde, besloot bondscoach Hervé Renard geen spelers rust te gunnen. Onder meer Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat verschenen aan de aftrap. Bij Zuid-Afrika deed Thulani Serero vanaf het eerste fluitsignaal mee. De Leeuwen van de Atlas leken het aanvankelijk wel goed te vinden, waardoor er weinig kansen vielen te noteren in Caïro.

In de tweede helft kwam Achraf Hakimi nog het dichtst in de buurt. De linksback pegelde van afstand tegen de lat. Een treffer leek uit te blijven totdat Mbark Boussoufa de bal na een hoekschop voor zijn voeten kreeg en raak schoot: 1-0. Zuid-Afrika, waar Lars Veldwijk na 73 minuten inviel, moet vrezen voor eliminatie. Alleen de vier beste nummers drie gaan door naar de zestiende finale.

Namibië - Ivoorkust 1-4
Ivoorkust profiteerde van de nederlaag van Zuid-Afrika. De Ivorianen waren duidelijk de betere partij tegen Namibië en braken zes minuten voor de pauze de ban. Max Gradel volleerde raak. Geoffroy Serey Die, Wilfried Zaha en Maxwel Cornet voerden de score in de tweede helft verder op. Tussendoor had Joslin Kamatuka nog wel voor de aansluitingstreffer getekend na een blunder van doelman Sylvain Gbohouo.