Miedema wijst op verschil met gewonnen EK: Dat geeft wat druk

Miedema wijst op verschil met gewonnen EK: "Dat geeft wat druk"

01-07-2019 20:40
26

Vivianne Miedema ziet dat de verwachtingen rond de Oranje Leeuwinnen hooggespannen zijn op het WK in Frankrijk. Dat is een verschil met twee jaar geleden, toen Nederland Europees kampioen werd, zo vertelt de 22-jarige spits.

"Op het EK verwachtte niemand veel van ons. Toen we begonnen te winnen, ging heel het land achter ons staan", zei Miedema maandag op een persconferentie, geciteerd door De Telegraaf. "We kwamen in een flow en wonnen het toernooi. Nu denkt iedereen dat we wereldkampioen worden. Dat geeft wat druk. Aanvankelijk speelden we niet zo goed, maar we pakten in de groep wel negen punten en staan nu in de halve finales. Je kan dus wel zeggen dat we weer in een flow zitten."

Wedden

Meer odds

Miedema verbaast zich over de massale steun van de Oranje-fans in Frankrijk. "We hadden het geluk dat we tot nu toe steeds in het noorden speelden", zegt de topscorer aller tijden van de Leeuwinnen. "Het was geweldig in Valenciennes met 20.000 Nederlanders. We krijgen daar zoveel energie van. Hopelijk komen ze woensdag weer en maken ze er opnieuw een ’Dutch party’ van."

Nederland neemt het in de halve finale op tegen Zweden. De aftrap in Lyon is woensdag om 21.00 uur.