'Bijl spant arbitragezaak aan en wil transfer naar FC Groningen forceren'

'Bijl spant arbitragezaak aan en wil transfer naar FC Groningen forceren'

02-07-2019 00:19
43

Glenn Bijl zat maandagavond samen met zaakwaarnemer Eslik Mesut tegenover de beleidsbepalers van FC Emmen, die een transfer naar FC Groningen vooralsnog blokkeren. Bijl hoopt via de arbitragecommissie een overgang naar De Trots van het Noorden te kunnen forceren.

Dat meldt RTV Drenthe. Groningen wil Bijl en Bijl wil naar Groningen, maar Emmen is niet bereid om mee te werken. Bijl heeft een clausule in zijn contract, waarin staat dat hij voor een vastgesteld bedrag van 335.000 euro op te pikken is.

Echter geldt die clausule alleen voor clubs met een begroting van maximaal twintig miljoen euro. Emmen stelt dat die limiet niet geldt voor Groningen, dat juist een begroting van 19 miljoen claimt te hebben. Bewijzen daarvoor heeft Groningen nog niet aangeleverd, schrijft RTV Drenthe.

Toch wil Emmen niet meewerken. Bijl en Mesut zijn ontevreden en willen via de arbitragecommissie een transfer afdwingen. De speler kan zich zowel sportief als financieel verbeteren bij Groningen, waardoor hij een sterke juridische positie lijkt te hebben. Beide partijen hebben tot woensdag 12.00 uur om alsnog tot overeenstemming te komen. Anders volgt er vrijdag een uitspraak.