Update: 'Ajax houdt minder over aan transfer Cerny naar FC Utrecht'

Update: 'Ajax houdt minder over aan transfer Cerny naar FC Utrecht'

02-07-2019 00:07 Laatste update: 12:31
192

Vaclav Cerny verlaat Ajax voor FC Utrecht. De Tsjechische aanvaller is met de club uit de Domstad een contract voor drie seizoenen met een optie op nog een seizoen overeengekomen. Ajax incasseert 750.000 euro.

Dat meldt De Telegraaf. Met Utrecht kiest Cerny voor een club waar hij meer kans heeft op speelminuten. De Tsjech speelt al sinds 2015 in de hoofdmacht van Ajax, maar van een doorbraak kwam het nooit. Zowel onder Frank de Boer, Peter Bosz, Marcel Keizer en Erik ten Hag had hij geen basisplaats. Daarbij moet worden gezegd dat Cerny veel pech had door blessures die hem maanden aan de kant hielden.

Utrecht was lang met de komst van Cerny bezig, maar de vraagprijs van Ajax bleek een groot struikelblok. Doordat Nicolas Gavory aan Standard Luik werd verkocht, kon de 750.000 euro op tafel worden gelegd. Utrecht troeft meerdere clubs uit het buitenland af, aldus De Telegraaf.

Van een definitief akkoord is nog geen sprake. Ajax en Utrecht nemen momenteel de laatste details door, zoals een eventuele terugkoopoptie. Als alles rond is wordt Cerny gekeurd.

Update 12:31 uur: Volgens De Telegraaf valt de transfersom die FC Utrecht gaat betalen voor Ajax-buitenspeler Vaclav Cerny iets lager uit dan eerder gemeld. De krant stelde eerder dat de Domstedelingen 750.000 euro betalen voor Cerny, maar De Telegraaf corrigeert dat nu. FC Utrecht maakt in plaats daarvan 700.000 euro over naar de Amsterdammers.