De Jong beseft dat derde kans 'raak moet zijn': 'Speelwijze paste perfect bij me'

De Jong beseft dat derde kans 'raak moet zijn': 'Speelwijze paste perfect bij me'

02-07-2019 06:52
34

Luuk de Jong is verder dan toen hij naar Borussia Mönchengladbach en Newcastle United ging en is ervan overtuigd dat zijn derde buitenlandse avontuur wél een succes wordt. Sevilla-trainer Julen Lopetegui sprak bovendien het vertrouwen in de spits uit.

"Ik was met wat andere clubs bezig, toen ook Sevilla zich meldde", zegt De Jong, die onder meer FK Krasnodar afzegde, in het Algemeen Dagblad. "En bij hun verhaal voelde ik meteen: hier klopt het totaalplaatje." Onder meer een gesprek met Lopetegui overtuigde hem. "Hij zei: we willen je omdat jij als spits een échte teamspeler bent. Scoren, maar ook meeverdedigen en tactisch flexibel. Dáár draait het moderne voetbal om."

"Natuurlijk zal ik moeten knokken voor een plek en het moet blijken hoe de nieuwe trainer in de praktijk precies wil spelen", vervolgt de Oranje-international. "Maar ze zien mij in elk geval als een volwaardige spits. Nee, het woord 'pinchhitter' is in gesprekken niet één keer gevallen." Zelf liet hij databedrijf Ortec uitzoeken welke clubs bij hem passen. "Bij Sevilla zag je dat ze vorig seizoen veel voorzetten gaven. Op één na de meeste in de Primera Division. En ze willen meer rendement halen uit dode spelmomenten."

De Jong komt voor vijftien miljoen euro over van PSV. "Deze derde kans in het buitenland moet raak zijn. Dat vertrouwen heb ik op voorhand wel. Het is achteraf verstandig geweest om zo lang bij PSV te blijven, hoewel ik bijna drie keer was vertrokken bij de club. Zeker afgelopen seizoen paste de speelwijze onder Mark van Bommel perfect bij me. Ik heb me nog kunnen doorontwikkelen."