'United wil Europese topclubs aftroeven met bod van 40 miljoen op Spanjaard'

'United wil Europese topclubs aftroeven met bod van 40 miljoen op Spanjaard'

02-07-2019 08:45
13

Manchester United heeft zijn oog laten vallen op Dani Olmo, zo meldt althans Jutarnji. De 21-jarige middenvelder was deze zomer één van de uitblinkers bij Spanje O21, dat ten koste van Duitsland de Europese titel veroverde.

Olmo doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar hij verraste op jonge leeftijd met een transfer naar Dinamo Zagreb. In Kroatië groeide hij uit tot steunpilaar en inmiddels mag hij zich in de belangstelling verheugen van tal van Europese topclubs, meldt het Kroatische dagblad Jutarnji. Manchester United is dus het meest concreet.

De Premier League-grootmacht wil vernieuwen en zou liefst veertig miljoen euro overhebben voor Olmo. United versterkte zich eerder deze zomer al met back Aaron Wan-Bissaka en vleugelspeler Daniel James.

Tot de clubs die interesse hebben in Olmo behoren volgens Jutarnji ook Chelsea, Liverpool, Arsenal, Borussia Dortmund, Bayern München, Paris Saint-Germain, AC Milan en Internazionale. In januari werd hij in Spaanse media nog gelinkt aan zowel FC Barcelona als Real Madrid.