'Aan Bel Hassani beleef je ontzettend veel plezier, of je hebt er niets aan'

'Aan Bel Hassani beleef je ontzettend veel plezier, of je hebt er niets aan'

02-07-2019 09:18
32

Simon Cziommer heeft goede hoop dat Iliass Bel Hassani zijn blazoen weer weet op te poetsen bij PEC Zwolle. De 26-jarige middenvelder wordt verlost van een uitzichtloze situatie bij AZ en tekent naar verwachting voor twee jaar in Overijssel.

"Ik weet hoe het voor hem was bij AZ", zegt Cziommer tegen De Stentor. De Duitser leerde Bel Hassani en PEC-coach John Stegeman goed kennen bij Heracles. "Bij een topclub is de concurrentie veel groter. Als je dan even niet in vorm bent, zak je sneller weg en word je ook snel vergeten. De een heeft daar minder moeite mee dan de ander."

Bel Hassani botste onder meer met coach John van den Brom in Alkmaar. Toch heeft hij volgens Cziommer geen gebruiksaanwijzing. "Nee, Ili is gewoon een gevoelsmens die op bepaalde momenten wil voelen dat hij belangrijk is. John en hij weten wat ze aan elkaar hebben. Niet door altijd lief tegen elkaar te zijn, maar juist ook laten blijken als iets hen niet bevalt. Deze jongen speelt geen spelletjes en ik houd van spelers die niet alleen lachen."

Bij PEC moet Bel Hassani de opvolger worden van Younes Namli. "Iliass is het type waar je ontzettend veel plezier aan beleeft, of helemaal niets aan hebt", beseft Cziommer, die de creatieveling het best vindt als hij vanaf de zijkant komt. "Hij is erg creatief en hij kan zo goed voetballen. Dat zal hij in Nederland nog een keer willen laten zien."