'Royal Netherlands Air Force' De Jong verzekert: 'Ik verkeer in mijn beste vorm'

'Royal Netherlands Air Force' De Jong verzekert: 'Ik verkeer in mijn beste vorm'

02-07-2019 09:55
60

Luuk de Jong weet dat hij enkele illustere voorgangers heeft als spits van Sevilla. De 28-jarige Oranje-international verkeert naar eigen zeggen echter in zijn beste vorm ooit en hij denkt dat hij klaar is voor de stap naar de Spaanse subtop.

Onder meer Frédéric Kanouté (130 doelpunten), Luís Fabiano (103) en Álvaro Negredo (85) schitterden deze eeuw voor Sevilla. "Veel grote spitsen hebben voor Sevilla gespeeld", reageert De Jong op het officiële clubkanaal. "Dat maakt dat dit een geweldige kans is om hier te spelen, mijn goals te maken en assists te geven. Al blijft winnen het belangrijkst."

De Jong, die PSV naar verluidt vijftien miljoen euro oplevert, hoopt op succes in Andalusië. Het afgelopen seizoen eindigde Sevilla als zesde in de Primera Division. "'We zullen zien waar we aan het einde van het seizoen staan", zegt De Jong. "Deze club heeft de Europa League al een paar keer weten te winnen, dus waarom niet nog eens?"

Aan De Jong zal het niet liggen, verzekert hij. "Ik verkeer op dit moment in mijn beste vorm. Vorig seizoen scoorde ik veel en was ik belangrijk voor mijn team, ook in de Champions League. Ik voel me sterk en volwassen. Ik ben nu 28 en op het juiste punt in mijn loopbaan voor deze stap."