Geen toestemming voor Oranjeparade in Lyon: 'Autoriteiten willen het niet'

Geen toestemming voor Oranjeparade in Lyon: 'Autoriteiten willen het niet'

02-07-2019 10:07
87

Voorafgaand aan de halve finale van het WK tussen Nederland en Zweden zal in Lyon geen Oranjeparade worden gehouden. De autoriteiten in Frankrijk hebben geen toestemming gegeven voor de stoet van Oranjefans, zo heeft de KNVB laten weten aan het Algemeen Dagblad.

"De autoriteiten willen het niet, vanwege de veiligheid. Op de achtergrond speelt dan mogelijk mee dat men hier recent te maken heeft gehad met een aanslag", aldus woordvoerder Martiene Bruggink tegenover het AD. Bij die aanslag raakten eind mei dertien mensen gewond.

Overigens was de afstand tussen de fanzone in het centrum van Lyon en het stadion met twintig kilometer vrij groot. Fans kunnen wel gewoon terecht bij de fanzone. Bovendien zijn er ook nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijd.

In Nederland komt geen feest rond de halve finale of de finale. "We zijn natuurlijk ápe-trots op de vrouwen maar stellen vast dat de 'beleving' in Nederland toch nog wat anders is dan rond het elftal van de mannen", aldus Theo Pouw van Supportersclub Oranje. "Nederlanders kijken ook massaal naar de vrouwen, hoor, maar ze leven er toch anders naartoe: we hebben geen volledig versierde straten bijvoorbeeld. Daarom denken we dat er hier, in Nederland, iets minder behoefte aan zo'n feest is."