Paris Saint-Germain slaat toe en haalt 'man van 13 assists' weg bij Sevilla

Paris Saint-Germain slaat toe en haalt 'man van 13 assists' weg bij Sevilla

02-07-2019 10:21 Laatste update: 14:07
15

Paris Saint-Germain heeft zich officieel versterkt met Pablo Sarabia. De middenvelder komt over van Sevilla, de nieuwe club van Luuk de Jong. De Fransen hebben de komst van Sarabia bevestigd via de officiële kanalen.

De 27-jarige Spanjaard tekent voor vijf seizoenen in de Franse hoofdstad. Voor De Jong, die maandag tekende bij Sevilla, is het vertrek minder goed nieuws. Sarabia was het afgelopen seizoen goed voor dertien goals en dertien assists in de Primera Division.  

Bij Paris Saint-Germain gaat Sarabia naar verluidt vier miljoen euro per jaar verdienen. Sevilla had de middenvelder liever voor de club behouden, maar stond machteloos. De Fransen wilden namelijk voldoen aan de transferclausule van achttien miljoen euro die Sarabia in zijn contract had staan.  

Sarabia werd opgeleid door Real Madrid, maar verkaste uiteindelijk naar Getafe. In 2016 maakte hij de overstap naar Sevilla. Die club moet nu op zoek naar een opvolger van Sarabia. De nummer één kandidaat, Hakim Ziyech, heeft volgens het Algemeen Dagblad geen oren naar een overstap.