Positief advies van Bosz: 'Zowel de club als stad Groningen is super, zei hij'

Positief advies van Bosz: 'Zowel de club als stad Groningen is super, zei hij'

02-07-2019 12:56 Laatste update: 12:56
37

FC Groningen-aanwinst Sam Schreck sprak met zijn oud-trainer Peter Bosz over een overstap naar de Eredivisie. De middenvelder tekende vrijdag voor vier seizoenen in Groningen en komt over van Bayer Leverkusen.

"Bosz heeft me nog een berichtje gestuurd om me te feliciteren met FC Groningen. Zowel de club als de stad is super, zei hij", aldus Schreck in gesprek met Dagblad van het Noorden. "We hadden het eerder al eens over Nederland gehad. Elke ploeg in de Eredivisie wil voetballen. Bosz dacht dat het mij goed zou liggen. Dat denk ik zelf ook."

Schreck won ook informatie in bij Tim Handwerker, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor FC Groningen. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Bayer Leverkusen. "Tim heeft alleen maar positieve verhalen over FC Groningen verteld. Over de trainer, het elftal en het stadion vooral. Toen ik zelf door het stadion liep, zag ik een enorme poster van de Pokalsieg. Het zou geweldig zijn als ook deze ploeg in een van de komende jaren de beker wint."