Done deal: Fortuna Sittard huurt 'gevallen toptalent' van Borussia Dortmund

Done deal: Fortuna Sittard huurt 'gevallen toptalent' van Borussia Dortmund

02-07-2019 13:34 Laatste update: 13:34
47

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Felix Passlack. De rechtsback wordt komend seizoen gehuurd van Borussia Dortmund, zo maakt de Bundesliga-club bekend via de officiële kanalen.

Passlack werd geboren in het Duitse Bottrop en werd afgelopen seizoen ook al verhuurd door de runner-up van het afgelopen Bundesliga-seizoen. Bij Norwich City groeide Passlack echter niet uit tot een vaste waarde. In alle competities kwam hij slechts acht keer in actie. Een deel van de wedstrijden deed hij ook nog eens mee met Norwich City O23.

Bij Fortuna Sittard hoopt Passlack wel minuten te gaan maken op het hoogste niveau. Fortuna versterkte zich eerder al met Patrik Raitanan (Liverpool O18),  Adnan Ugur (Club Brugge O21) en Rasmus Karjalainen (KuPS). Met die versterkingen hoopt Fortuna zich opnieuw te handhaven op het hoogste niveau van Nederland. Vorig seizoen eindigde de club op de vijftiende plek, net boven de nacompetitiestreep.

"Fortuna Sittard speelt op het hoogste niveau in Nederland en ik kijk er naar uit dat ik mijzelf op dit niveau mag gaan bewijzen", aldus de aanwinst op de website van Fortuna Sittard. "Ik heb al behoorlijk wat beelden gezien van de supporters van de club en ik kan niet wachten om voor de Sittardse Grün Gelbe Wand te spelen."