Update: 'Snel akkoord verwacht: PSV betaalt miljoenen aan Valencia'

Update: 'Snel akkoord verwacht: PSV betaalt miljoenen aan Valencia'

02-07-2019 16:00 Laatste update: 15:03
276

PSV heeft de beste papieren om Toni Lato te contracteren. De Eindhovenaren hebben echter nog wel concurrentie van OGC Nice en Real Betis, maar het feit dat PSV mogelijk Champions League gaat spelen is een groot voordeel voor de club.

Dat meldt Deportes COPE dinsdag. COPE meldde eerder al dat Lato op het verlanglijstje van PSV staat. De Spaanse linksback (21) moet Angelino op gaan volgen, die naar Manchester City vertrekt. Naast PSV zijn dus ook Nice en Betis concreet. Betis sprak maandag zelfs nog met het management van Lato.

Echter heeft PSV de beste papieren, zo lijkt het. Volgens COPE wil Lato graag met PSV de Champions League in, ondanks dat de Eindhovenaren zich nog moeten zien te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. PSV moet twee rondes overleven. Betis en Nice spelen komend seizoen géén Europees voetbal.

Naar verluidt kan PSV Lato definitief van Valencia overnemen, echter dreigt wel een Angelino-scenario voor de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Valencia wil een eerste terugkoopoptie in het koopcontract op laten nemen, waardoor de Spaanse club Lato als eerste terug kan halen. Datzelfde gebeurde met Angelino, die na één seizoen terugkeert in Manchester.

Update 15.56 uur: Meerdere media in Spanje melden dat Lato onderweg is naar PSV. Volgens Plaza Deportivo betaalt PSV vijf miljoen euro plus een bonus van één miljoen aan Valencia. Valencia kan Lato terugkopen voor tien miljoen euro.

Het kamp van Lato is momenteel met PSV in onderhandeling over de persoonlijke voorwaarden. Naar verwachting wordt er snel een definitief akkoord bereikt. Het is volgens Plaza Deportivo zelfs mogelijk dat Lato dinsdag al op het vliegtuig richting Eindhoven stapt om zich medisch te laten keuren.