Productief Tottenham slaat wéér toe en shopt voor zestig miljoen euro in Lyon

Productief Tottenham slaat wéér toe en shopt voor zestig miljoen euro in Lyon

Gepubliceerd: dinsdag 2 juli 2019 om 18:11di 02-07-2019 om 18:11

Tottenham Hotspur heeft dinsdag voor de tweede keer een speler binnengehaald. Niet alleen Jake Clark, ook Olympique Lyon-middenvelder Tanguy Ndombele komt de Noord-Londense gelederen versterken.

Tottenham telt een basisbedrag van zestig miljoen euro neer voor de controleur, maakt Olympique Lyon dinsdag bekend. Dit bedrag kan door diverse bonussen nog oplopen tot zeventig miljoen euro. De transfer van Ndombele hing al langere tijd in de lucht. Sky Sports meldde eerder op de dinsdag al dat de viervoudig Frans international naar Engeland was afgereisd voor zijn medische keuring. Ook Tottenham Hotspur heeft de deal inmiddels bevestigd: Ndombele heeft voor liefst zes seizoenen getekend.

De controleur heeft twee seizoenen in dienst van Olympique Lyon achter de rug. De club van Kenny Tete en Memphis Depay huurde Ndombele tijdens het seizoen 2017/2018 van Amiens en haalde hem één jaar later voor acht miljoen euro definitief in huis. 'Wij danken Tanguy voor zijn professionaliteit en zijn bijdragen in ons shirt', laat L'OL weten via de officiële kanalen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws