Zware loting voor Seedorf en Kluivert: groepswinst verspeeld door tweede 0-0

Zware loting voor Seedorf en Kluivert: groepswinst verspeeld door tweede 0-0

02-07-2019 19:51 Laatste update: 19:48
11

Het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf en Patrick Kluivert heeft naast de eerste plaats in Poule F van de Afrika Cup gegrepen. De regerend kampioen speelde met 0-0 gelijk tegen Benin en zag concurrent Ghana op doelsaldo passeren.

De Ontembare Leeuwen waren na een overwinning op Guinee-Bissau en een 0-0 tegen Ghana al zeker van de knock-outfase en speelden met een gewijzigde opstelling tegen Benin. André Onana behield zijn plek onder de lat, maar voormalig Roda JC-middenvelder Arnaud Suitchuin Djoum kreeg een kans in de basis. Kameroen was vrijwel continu in de aanval, maar slaagde er niet in om doelman Saturnin Alagbé te passeren.

Ghana won ondertussen met 2-0 van Guinee-Bissau, dankzij treffers van Jordan Ayew en Thomas Partey, en heeft hierdoor een beter doelsaldo dan Kameroen. Hierdoor weet Kameroen al dat het op zaterdag 6 juli de kraker tegen Nigeria moet spelen. Ghana moet nog even afwachten wie op de tweede plek in Groep E gaat eindigen: Mali, Tunesië, Angola en Mauritanië zijn alle vier nog in de race voor de achtste finales en spelen dinsdagavond de laatste groepswedstrijden.