ED: Cocu tekent woensdag in Derby en neemt twee oude PSV-bekenden mee

ED: Cocu tekent woensdag in Derby en neemt twee oude PSV-bekenden mee

02-07-2019 20:10 Laatste update: 20:08
31

Phillip Cocu neemt Chris van der Weerden en Twan Scheepers als assistenten mee naar zijn nieuwe club Derby County, weet het Eindhovens Dagblad. De vorig jaar bij Fenerbahçe ontslagen trainer gaat woensdag zijn contract op Pride Park ondertekenen.

De twee assistenten zijn bepaald geen onbekenden van Cocu. Van der Weerden ging in 1995 samen met Cocu van Vitesse naar PSV en fungeerde de afgelopen jaren als vaste assistent van zijn voormalig teamgenoot. De 46-jarige oud-verdediger ging afgelopen zomer mee naar Fenerbahçe, bleef na het ontslag van Cocu nog enige tijd aan, maar moest uiteindelijk samen met Erwin Koeman het veld ruimen.

Scheepers is al sinds 2007 actief in de PSV-jeugdopleiding: de voorbije zes seizoenen was hij werkzaam als assistent-trainer van Jong PSV. In die hoedanigheid werkte hij al regelmatig samen met Cocu. Het ED betitelt Scheepers als 'een belangrijke schakel bij de ontwikkeling van talenten' en meldt dat de oud-spits zijn club al op de hoogte heeft gebracht van zijn naderende vertrek.

Cocu moet bij Derby County Frank Lampard, die naar alle waarschijnlijkheid terugkeert bij Chelsea, doen vergeten.