Marca: PSV hoeft slechts tot 2021 te vrezen voor terugkoopoptie Valencia

Marca: PSV hoeft slechts tot 2021 te vrezen voor terugkoopoptie Valencia

02-07-2019 21:30 Laatste update: 21:02
107

Naast vrijwel alle Spaanse media meldt ook Marca dat Toni Lato op weg is naar PSV. Echter voegt de Spaanse krant een interessant detail toe over de vermeende terugkoopoptie.

Valencia en PSV zijn nagenoeg akkoord over een transfersom van vijf miljoen euro plus één miljoen aan bonussen. De Spaanse club wil Lato echter wel terug kunnen halen en heeft daarom een terugkoopoptie in het contract op laten nemen. Die clausule geldt volgens Marca slechts voor twee seizoenen. Wil Valencia Lato terugkopen voor tien miljoen euro, dan moet de club dat doen voor de zomer van 2021.

Dat biedt echter nog steeds weinig zekerheid voor PSV. De club kocht Angelino vorig seizoen voor vijf miljoen euro van Manchester City, maar raakt de Spanjaard na één goed seizoen alweer kwijt aan de Premier League-kampioen omdat er een terugkoopoptie in het contract stond. Echter was de kans klein dat PSV Angelino voor zo'n laag bedrag kon kopen wanneer die clausule niet in het contract zou staan.

PSV hoopt de komst van Lato snel aan te kondigen. Naar verluidt worden momenteel de puntjes op de i gezet. Voor Lato ligt een vijfjarig contract klaar in Eindhoven.