Update: Denswil vertrekt na 4,5 jaar bij Club Brugge en tekent in Italië

Update: Denswil vertrekt na 4,5 jaar bij Club Brugge en tekent in Italië

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 10:40za 06-07-2019 om 10:40

Stefano Denswil staat zo goed als zeker voor een transfer naar de Serie A. De 26-jarige verdediger heeft overeenstemming bereikt met Bologna over een contract voor drie jaar, met een optie voor nog een seizoen. Dat meldt De Telegraaf.

De oud-Ajacied verruilt Club Brugge voor zes miljoen euro voor Bologna, waar hij donderdag de medische keuring ondergaat. De kans is groot dat hij bij de nummer tien van de Serie A ploeggenoot wordt van Jerdy Schouten. De middenvelder van Excelsior zegde FC Basel, Crystal Palace en Hertha BSC af en zet eerdaags zijn handtekening in Italië. Hij kost zo'n twee miljoen euro.

Of Denswil, die ook in de belangstelling stond van clubs uit Engeland en Duitsland, voormalig Ajax-teamgenoot Mitchell Dijks nog tegenkomt bij Bologna, is de vraag. Volgens De Telegraaf bracht AC Milan naar verluidt een bod uit van twintig miljoen euro op de linksback.

Denswil speelt sinds begin 2015 voor Club Brugge, dat hem transfervrij overnam van Ajax. De Amsterdammers bedongen wel een percentage bij doorverkoop.

Update 14:01 uur: Het is een kwestie van tijd voor de transfer van Stefano Denswil naar Bologna officieel is. De Nederlandse verdediger verlaat woensdag nog het trainingskamp van Club Brugge, donderdag wordt Denswil in Italië verwacht. Daar zal hij donderdag zijn handtekening zetten onder een contract, meldt Het Laatste Nieuws.

Update 6-7, 10.40 uur: Stefano Denswil mag zich officieel speler van Bologna noemen. Club Brugge meldt dat het een akkoord heeft gesloten met de Serie A-club over een transfer van de Nederlandse verdediger. Denswil levert de Belgen naar verluidt zes miljoen euro op. Hij tekent een contract voor drie jaar bij Bologna, met een optie voor een extra jaar.

De 26-jarige Denswil verruilde Ajax begin 2015 voor Club Brugge, waar hij uitgroeide tot basisspeler en onder meer twee landstitels vierde. In totaal kwam hij tot 177 optredens voor Blauw-Zwart. Ook Ajax zou een klein percentage van de transfersom ontvangen. Denswil is na Jerdy Schouten de tweede Nederlandse versterking voor Bologna. Ook Mitchell Dijks speelt voor de club, al is er voor hem volop interesse.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws