Messi hekelt arbitrage: 'Dat soort bullshit leidde ons af van de wedstrijd'

Messi hekelt arbitrage: 'Dat soort bullshit leidde ons af van de wedstrijd'

03-07-2019 08:20
68

Lionel Messi vindt dat de arbitrage zijn stempel heeft gedrukt op de halve finale tussen Brazilië en Argentinië op de Copa América. De aanvoerder van La Albiceleste baalt stevig van de 2-0 nederlaag.

"Ik denk dat dit onze beste wedstrijd van het toernooi was", steekt Messi van wal in diverse media. "Zij waren niet beter. Ze wisten vroeg te scoren en voorafgaand aan het tweede doelpunt hadden wij een strafschop moeten hebben." De sterspeler van de Argentijnen hekelt de rol van de arbitrage. "We gingen de strijd aan en speelden tegen een land dat grote spelers heeft en ook nog thuis speelt."

"Maar zij kregen alle overtredingen mee. Waar wij een kaart kregen, kregen zij er geen", aldus Messi. "Theater werd niet gezien door de VAR, bij het lichtste contact werd in het voordeel van Brazilië gefloten. Dat soort bullshit leidde ons af van de wedstrijd. Het is geen excuus, maar ik hoop wel dat de Conmebol ernaar gaat kijken. Maar dat zal wel niet, want Brazilië heeft veel macht."

Ondanks de nederlaag lijkt Messi niet te willen stoppen bij Argentinië. "Ik heb veel respect voor mijn teamgenoten, ze hebben het geweldig gedaan. Ze hebben laten zien dat ze voor dit land willen vechten. Dit is de toekomst van Argentinië en ik heb er alle vertrouwen in dat we zullen blijven groeien. Als ik ze kan helpen, dan doe ik dat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie